Om mig

Om mig og ildfugl.com

ILDFUGL.COM er en naturblog om min begejstring og interesse for naturen. Jeg har siden barndommen været fascineret af især dyr og planter, men også af svampe. En fascination der førte til, at jeg i 2017 fik en kandidat i Biologi. Mit speciale handlede om min yndlingsart – violetrandet ildfugl (Lycaena hippothoe) – som er inspirationen bag navnet på denne blog, og sommerfuglen man kan se på bloggens forside.

Jeg elsker naturen, at lære om den, opleve den, pleje den og fortælle om den. Derfor har jeg lavet denne blog. Jeg vil gerne dele mine oplevelser med jer, og forhåbentlig inspirere jer til at få en masse gode oplevelser selv. Jeg er en sand ildsjæl indenfor beskyttelse af truede arter, især sommerfugle, som fylder meget på min blog. Insekt – og planteforvaltning er dér, jeg har mine spidskompetencer, og det er rigt præsenteret herinde. Men på hver tur, jeg tager ud på, nyder jeg al det liv, der omfavner mig. Derfor finder I også beskrivelser og billeder af oplevelser med fugle, pattedyr, svampe osv. (også under mine ellers markerede sommerfugleoplevelser).

Zelina Elex Petersen

 Zelina Elex Petersen

Gennem ILDFUGL.COM får I forhåbentligt et billede af, hvor rigt ens liv bliver, når man beskæftiger sig med naturen og lukker en masse liv ind i sit eget liv. Jeg er selv meget aktiv i arbejdet med at beskytte og berige Danmarks skønne natur, som desværre er presset i vores lille land. De danske dyr, planter og svampe møder mange udfordringer i vores tæt kulturprægede land, som både kan være lette og komplicerede at løse. Men de kan løses – og jo flere, der hjælper til og sætter sig ind i sin egen gruppe af væsner, jo flere problemer kan løses – og så kan vi få løftet biodiversiteten (få plads til mange flere forskellige arter). Desværre ved de fleste af os danskere ikke, hvad der skal til for at sørge for, at de har det godt, og derfor bliver der gjort for lidt, og arter mister levesteder. Vi lærer ikke meget om vores egen natur eller dens muligheder og udfordringer i løbet af vores skoletid, med mindre vi selv sætter os ind i det og går i dybden med det. Men jeg håber, at min blog kan være med til at løse problemet med uvidenhed, og vække den indre ildsjæl – eller ildfugl – hos nogle af jer læsere.

Mit håb er, at hvad end I er til søde fugle, nuttede pattedyr, krible-krable insekter, flotte og farverige planter eller spændende og finurlige svampe, så vil denne blog gøre jer nysgerrige på at lære mere om natur, inspirere jer til at omfavne naturen hjemme i haven eller måske endda mødes med nogle af os andre i felten og deltage i vores sjove arbejde med at gøre Danmark en smule mere rig på natur.

Zelina Elex Petersen – KONTAKT & PORTFOLIO

Er du vild med naturbilleder, og vil du gere se lidt ekstra, så kan du følge med på instagram: https://www.instagram.com/ildfugl_com/ og Pinterest https://www.pinterest.dk/elexpetersen/pins/. Billederne på min blog er både taget af mig selv og af mine bekendte. Skulle du have lyst til at bruge mine billeder, er du velkommen til at kontakte mig vedrørende tilladelser og evt. priser.

Udover at passe min naturblog, søger jeg også job indenfor naturformidling og -forvaltning, og jeg er interesseret i både deltids- og fuldtidsstillinger. Vil du vide mere om mig og mine kompetencer, så tjek min LinkedIn profil: http://www.linkedin.com/in/zelinaelexpetersen.

Du er også velkommen til at kontakte mig gennem nedenstående formular, hvis du har noget spændende på hjerte.