Ildfugl tilbyder de hyggeligste og mest spændende guidede ture i det fri, hvor vi alle lærer om lige det naturemne, som I gerne vil blive klogere på. Her er billeder fra en guidet tur til Jægerspris skydeterræn med DN Frederikssund og Kommandant for skydeterrænet Major Morten Malte Pedersen. Husk hvis man vil besøge skydeterrænet kræver det tilladelse!

Book en guidet tur i naturen

Natur? Lokal biodiversitet? Sommerfugle? Planter? – Skræddersy jeres guidet tur i naturen!

Der er så mange gode naturhistorier og sjove bemærkninger, som alle fortjener at høre. Jeg elsker at dele min passion om naturen med andre. Derfor vil jeg gerne tilbyde jeres helt egen skræddersyede guidet tur i naturen. Hvad har I lyst til at høre om? Biodiversitet 101 i naturen selv eller på firmagrunden? Sommerfugle? Fugle? Dyrespor? Biodiversitet i haven? Kulturens præg på naturen?

Hos mig tilbydes I nogle hyggelige og spændende timer i det fri. Hvad end I er en lokal forening, en virksomhed (afdeling), en familie eller hvilken slags gruppe I er. I kan sagtens foreslå et specifikt sted og emne, som I netop ønsker at blive klogere på – egen grund, skov, hedelandskab – bare husk – er det privat skal vi søge tilladelse, før denne guidet tur i naturen kan blive aktuel! Jeg vil foreslå vi max er 30 – 40 personer, ellers kan det være svært for alle at få noget ud af det.

Eksempel på guidet tur i naturen: Portræt fra min første formidlingsopgave! Jeg var her bestilt som sommerfugleguide til en tur på Jægerspris skydeterræn d. 14 august 2022. Det var DN Frederikssund der arrangerede turen, hvor jeg sammen med Kommandant for terrænet Major Morten Malte Pedersen (bagerste række nr. fire fra venstre), med stor fryd viste rundt i terrænet. HUSK at man ikke bare må besøge skydeterrænet, det kræver tilladelse!

Kom med et forslag – vi kan helt sikkert få det arrangeret. Her er plads til optimisme hos mig, selvom biodiversitet- og naturkrisen er i fokus i samfundet nu om dage. Det vil I kunne mærke på min lattermilde, finurlige og generelt positive formidlingsprofil.

Jeg er uddannet biolog, og jeg elsker at være ude i alt slags vejr! I kan læse mere om mig, under siden “Om mig“. Jeg har altid været god til fortælle tryllebindende historier, og jeg er virkelig i mit es, når jeg får lov at formidle. Jeg taler både tydelig og højt. Så I kan være sikre på, at alle kan høre, hvad jeg siger på turen. Bare rolig – jeg forstår at lytte og nyder når der bliver stillet spørgsmål.

Nysgerrig efter en guidet tur? – Kontakt mig på formularen nedenfor

For en uforpligtende snak om en guidet tur i naturen, benyt venligst nedenstående kontaktformular! Lige nu tilbydes det kun for Nord- og Nordvestsjælland. Da mine transportmuligheder skal oprustes. Du møder ikke en booker. Det er mig der svare, og jeg tager mig selv af, at finde ud af (sammen med jer), hvad præcist der passer til jeres gruppe. Prisen kan vi tale om, som udgangspunkt er timeprisen 500 kr. og jeg foreslår en tur på tre – fire timer, ellers når vi ikke at komme rigtig i dybden med naturen.

Et eksempel på en guidet tur i naturen kunne også være en sanketur. Hvor vi høster og samler en masse spændende i naturen. Ildfugl.com
Et andet rigtig godt eksempel på en oplagt guidet tur i naturen; kunne også være en sanketur. Hvor vi høster og samler en masse spændende i naturen. Det kan vi i princippet gøre hele året rundt. Sommerhalvåret er det spiselige mest i fokus. Om vinteren vil jeg foreslå en fossil- rav- eller julepyntsjagt. Fuld disclaimer! Jeg er ikke ekspert i spisesvampe!

Til arrangøren af en guidet tur i naturen

Zelina Elex Petersen

Er du arrangør af turen? Så kan du kopiere tekst her:

Zelina Elex Petersen er en af Danmarks største naturvenner, og hun ved en masse om den danske natur. Hun ønsker at skabe opmærksomhed om natur og biodiversitet gennem sit arbejde som Naturguide.

Zelina har elsket naturen siden hun var helt lille, og hun har nu startet sit eget formidlingsfirma kaldet Ildfugl, hvor hun ønsker at dele sin begejstring og alle sine gode råd med hendes positive og entusiastiske fremgangsmåde.

Hun er uddannet Cand. Science Biolog fra Københavns Universitet (2017). Og har arbejdet i flere brancher efterfølgende, hvilket har givet hende en rummelig tilgang til de mange holdninger til formålet med naturen.

Til dagligt kan man følge hende på Instagram, hvor hun deler små historier om dyr, planter, svampe, naturindtryk og oplevelser i det fri. Hvis det da ikke lige handler om hverdagsaktivisme med madspild, tøjforbrug, genbrug eller personlige sager. Se mere på @Ildfugl.com på Instagram eller hjemmesiden Ildfugl.com – hvor man også kan kontakte – skulle man have nogle venlige spørgsmål.

På sommerfugleturen i Jægerspris Skydeterræn så jeg og deltagerne bl.a. denne smukke Dukatsommerfugl (Lycaena virgaureae). En art der netop var ved at være på sidste udkald for i år, hvilket man også kan se på den slidte vinge. Den fløj ivrigt rundt på sin sædvanlige hoppende måde. Deltagerne fik selvfølgelig en kvick beskrivelse af arten. Sommerfugle er mit speciale, og derfor et oplagt emne for en guidet tur i naturen. Foto af Zelina Elex Petersen.
På sommerfugleturen i Jægerspris Skydeterræn så jeg og deltagerne bl.a. denne smukke Dukatsommerfugl (Lycaena virgaureae). En art der netop var ved at være på sidste udkald for i år, hvilket man også kan se på den slidte vinge. Den fløj ivrigt rundt på sin sædvanlige hoppende måde. Deltagerne fik selvfølgelig en kvick beskrivelse af arten. Sommerfugle er mit speciale, og derfor et oplagt emne for en guidet tur i naturen. Foto af Zelina Elex Petersen.