Genbrugsprojekt - Kasseret dragkiste genbrugt som krydderurtebed - haven - blog - ildfugl.com

Genbrugsprojekt – Kasseret dragekiste nu krydderurtebed.

Vi har et stort skralderum i vores gård. Her stiller beboerne ting ud, som ikke så nemt kan sorteres til genbrug. Som fx møbler. Mange (heriblandt jeg) går en gang i mellem derud, for lige at se, om der skulle være noget man kan bruge. Jeg var så heldig i Søndag i september, at finde en kasseret og i stykker Dragkiste! Det øverste bræt på bagsiden var knækket af, og dermed sad låget ikke fat længere. Ejerne har tilsyneladende droppet at prøve at fikse den, og kasseret den i stedet. Det syntes jeg nu var synd. Jeg havde en ide til genbrug af en dragkiste. Jeg manglede et krydderurtebed, Så jeg reparere den, og bruger den til mine krydderurter! Det var også en perfekt forlængelse af min byhave-makeover

Dragkisten før genbrugsprojektet gik i gang. Brættet låget sidder fast på at flækket af. Første trin i projektet er at få det på igen.

Genbrugsprojekt trin 1 – Sæt låget på dragkisten igen

Genbrugsprojektet måtte vente til næste lørdag. I den uge måtte den klare vind og vejr. Men den var allerede tør lørdag, da jeg gik i gang. Den Lørdag var det skønt solskinsvejr. Jeg fandt en masse værktøj, skruer, søm, maling, pensler hele molevitten frem! Første del af genbrugsprojektet blev at prøve at dirke låget på plads. brættet var flækket af i hver side, så den skulle “overtales” til at komme på plads, først prøvede jeg med blide hænder, men efter 30 minutters forsigtighed blev jeg stædig… og fandt hammeren. Med en viden om, at det var en alt-eller-intet handling, gav jeg mig til at hamre brættet på plads. Det virkede! Jeg var stolt og meget forbløffet over mit mod. Jeg borede derefter huller i hver side til skruer og kom skruerne på. YES! Det lykkedes, Dragekisten har igen et låg – og den er klar til at blive genbrugt.

Første trin i genbrugsprojektet er i fuld gang. Nu bliver kistens låg sat fast på kisten igen med skruer. Efter der selvfølgelig er broer huller til skruerne.
Genbrugsprojektets trin 1 er færdigt! Låget er forsvarligt skruet på igen.

Genbrugsprojekt trin 2 – Maling

Efter reparationen var tiden inde til maling. Her er det et spørgsmål om at finde maling og malertøj frem. Jeg kunne godt lide den grønne farve, men siden den ikke ville holde mange sæsoner uden en ny klat maling, og jeg havde den røde maling (som alt andet i min have er malet med), så blev den rød. Det nytter ikke meget at igangsætte et genbrugsprojekt, uden også at sikre det lever så længe som muligt. Efter første omgang maling, kom jeg i tanke om skibslakken nede i kælderrummet. Super nederen! Jeg kunne have malet hele baduljen i skibslak, og derved have beholdt det slidte udtryk. Men sådan skulle det altså ikke være. I stedet kunne nå jeg nå at rede det meste af indersiden, som nu bare blev lakkeret med skibslak.

Resultatet af dagens arbejde. Sikke pæn den blev. Genbrugsprojekt trin 2 er færdigt. Kisten er malet og klar til at få beskyttelsesdug og jord i. Dermed er det klar til sit nye formål.Resultatet af dagens arbejde. Sikke pæn den blev.

Genbrugsprojekt trin 3 – Krydderurter til det nye bed

Nu får den gamle dragekiste nyt liv. Altså rigtigt liv. Mine krydderurter får endelig deres eget sted, de er blevet flyttet rundt i alle de år, hvor vi har boet her. Først skal dragekisten nu beskyttes lidt. Min overbo har fundet en gammel teltdug til mig. Oversejlet er gået i stykker, så det kan ikke bruges som telt mere. Dugen bliver nu genbrugt til at give træet ekstra beskyttelse mod fugt. Jeg klippede teltdugen åben og kom det ned i kisten. Herefter kom jeg økologisk kompost ned i kisten. Da jeg var sikker på at der var nok dug, klippede jeg det overskydende fra. Nu er det endelig tid – tid til at krydderurterne får deres helt eget hjem. Jeg har lige nu Basilikum, Mynte, Persille, Purløg, Rosmarin og Timian.

Genbrugsprojekt - Kasseret dragkiste genbrugt som krydderurtebed - haven - blog - ildfugl.com
Nu har den genbrugte dragkiste fået sit nye formål. Krydderurterne er kommet på plads. Jeg forsøgte også at lægge nogle sjove og spændende sten i som jeg har fundet. Men jeg ved ikke helt om jeg synes det virker.

Genbrugsprojektet – Hvad skal der nu ske

I sæsonen 2021 regner jeg med at udvide med krydderurter. Nu har jeg endelig bedet til det efter genbrugsprojektet. Så til foråret tager jeg en tur til Urteriget i Torvehallerne. De har så mange spændende og anderledes krydderier. Alle deres krydderier er økologiske. Økologi er vigtigt for mig. Jeg bryder mig ikke om pesticider, der skader hverken os, når vi spiser dem, eller insekterne når de bestøver dem (dette er ikke en reklame i øvrigt – bare min mening). Det skønt at jeg har min helt egen krydderurteskattekiste nu, til lækre krydderurter. Det var et fedt genbrugsprojekt – hvis jeg selv må sige det. Hvad siger I? Jeg synes det var en sød ide til genbrug af en dragkiste – og en teltdug.About The Author


ildfugl.com

Mit navn er Zelina, og jeg er biolog. Ildfugl.com er stedet, hvor jeg skriver om alt det der optager mig og gør mig glad: Natur, min byhave, udflugter, udflugtsmas og -snacks, bæredygtighed, sommerfugle m.m. Jeg har mange ting, jeg holder af, og gøremål jeg gerne vil. Tak fordi I læser med :) - Zelina

Related Posts

Leave a Comment