Japansk Okonomiyaki. Sund, lækker og nem fastfood i det fri.

Okonomiyaki er en super lækker og nem fastfoodret. Med nogle madkasser kan man også sagtens tage dem med i felten, hvis turen indleder til romantik på picknictæppe og kniv og gaffel. Men det er vigtigt at tage bestik med, hvis man vil nyde dem uden at blive griset.

Okonomiyaki - Sund og lækker fastfood - Der er nem at lave. Her er mit bud, på denne smagfulde japanske ret.

Tid

30 – 40 minutter.

Ingredienser

  • 1 – 2 bundt forårsløg
  • 50 g fuldkornsmel
  • 100 g mel
  • 2 dl Boulionvand
  • 4 fed hvidløg (mellemstørrelse)
  • 1/2 spidskålshoved meget tyndt snittet.
  • 2 æg

Sådan gør du

Dejen

Tag en halv klump Boulion og bland det i 2 dl kogende vand, ved at røre rundt med en ske. Når det er rørt ud, bland melet i lidt af gangen. Når det er blevet til en ensartet masse, lader du det stå i 10 minutter.

Imens renses og hakkes forårsløg og hvidløget skrælles. Du skal kunne bruge det ene bundt i selve dejen, det andet er til topping. Forårsløg kommer på panden med lidt olie (gerne solsikke olie da den er umættet og derfor sundere end raps, som er en mættet olie), og steges ved middelvarme, til de er bløde, nu kommes de pressede hvidløgsstykker i, og efter et minut, kommes hele molevitten op i mel-boulionvandsblandingen.

Sluk ikke for panden, du skal bruge den igen om lidt. Nu snittes spidskålen meget meget tyndt! Og skyldes i en slynge. Derefter kommes spidskålen ned til dejen sammen med de to æg og lidt salt og peber.

Stegning

Panden tilsættes rigeligt olie (igen gerne solsikkeolie), og sørg for at varmen er på middel. Nu tilsætter du en klump dej, på størrelse med hvad ca. 2 spiseskeer kan samle op sammen. Den masses gerne lidt ud, når spidskålen begynder at blive slatten. Steg på begge sider, til Okonomiyakien er godt gyldenbrun på begge sider.

Servering

Server med dressingerne Chilimayo og Teriyakisauce hældt på i stribemønster (som japanerne ville gøre det) + topping i form af purløg og forårsløg. Spis mens lun – Rigtig god appetit. Dette er i øvrigt alle tiders tømmermændsmad, kurere alle tømmermænd! Skal du bruge en god dessert? Hvorfor ikke lave en lækker Rabarber-Hindbærtærte, også god mod Tømmermænd.About The Author


ildfugl.com

Mit navn er Zelina, og jeg er biolog. Ildfugl.com er stedet, hvor jeg skriver om alt det der optager mig og gør mig glad: Natur, min byhave, udflugter, udflugtsmas og -snacks, bæredygtighed, sommerfugle m.m. Jeg har mange ting, jeg holder af, og gøremål jeg gerne vil. Tak fordi I læser med :) - Zelina

Related Posts

Leave a Comment