Flere flettede julefugle. Ildfugl.com

Julefugleflet – En indendørs natur- og juleaktivitet

Fede bøger med gode motiver

Jeg har for et par jule siden, fået bøgerne julefugleflet 1, 2 og 3. Det var nogen længe ønskede bøger, som jeg glædede mig til at bruge. Jeg elsker at flette julehjerter, og jeg elsker fugle. Det er den perfekte kombination. Bøgerne er fyldte med opskrifter på fugleflet af fuglearter fra haven og mere eksotiske fugle. Jeg viste nu ikke, at det ville blive så svært, at finde glaspapir i de rigtige farver. Jeg kiggede hver jul efter det i mange butikker, men enten var det udsolgt, eller det blev slet ikke forhandlet.

Julefugleflet - Her ses en Rødhals og en Topmejse. Jeg har selv flettet dem - Andet- Blog - Ildfugl.com
Julefugleflet – Her ses en Rødhals (Erithacus rubecula) og en Topmejse (Lophophanes cristatus). Jeg har selv flettet dem! Jeg er ret stolt af, hvor fine de blev. Det var første gang jeg forsøgte.
Flettede julefugle. Her er nogle af dem, som jeg har klippet her til vinter. Ildfugl.com
Flettede julefugle. Her er nogle af dem, som jeg har klippet her til vinter.

Hvor finder man glanspapir

I år fandt jeg endelig noget glaspapir, som jeg kunne bruge! Og jeg har allerede fået lavet de første fugle i mit julefugleflet -projekt. Jeg er så stolt! De er egentlig blevet rigtig pæne af første forsøg (hvis jeg selv må sige det). Det bedste er, at de var vildt sjove at lave. Jeg købte glanspapiret i bogogide. Men jeg vil anbefale at man køber fra bl.a. grafica.dk. De har flere varianter, endda nogen med mønster. Og vær kreativ med glanspapirrester og andet papir. Det meste papir kan faktisk bruges.

Et julehjerte med Hvid Stork (Ciconia ciconia) og Sort Stork (Ciconia nigra) og et med Grønspætte (picus viridis). Ildfugl.com.
Et julehjerte med Hvid Stork (Ciconia ciconia) og Sort Stork (Ciconia nigra) og et med Grønspætte (Picus viridis)
Julefugleflet. Flettede julehjerte med Mellemskarv (Phalacrocorax) og Topskarv (Phalacrocorax aristoteles). Ildfugl.com
Flettede julehjerte med Mellemskarv (Phalacrocorax carbo) og Topskarv (Phalacrocorax aristoteles).

Mine varmeste andbefalinger

Det er rart at fordybe sig i kreative projekter med naturtema. Her er julefugleflet genialt. Jeg kan heller ikke lade være med at læse lidt op på de fugle, som jeg fletter. Jeg glæder mig til at lave flere. Jeg vil klart anbefale jer julefuglefletbøgerne (Dette er ikke betalt reklame, det udelukkende min begejstring). De kan købes på Flettedefugle.dk.

Flere flettede julefugle. Ildfugl.com
Flere flettede julefugle. Her ses fra venstre: Pirol (Oriolus oriolus), Halemejse (Aegithalos cauddatus), Gråkrage (Corvus cornix), Blåmejse (Parus caeruleus) og Gærdesmutte (Troglodytes troglodytes).
Julefugleflet - Sortspætte (Dryocopus martius) og Rosenstær (Sturnus roseus). Ildfugl.com
Sortspætte (Dryocopus martius) og Rosenstær (Sturnus roseus).


About The Author


ildfugl.com

Mit navn er Zelina, og jeg er biolog. Ildfugl.com er stedet, hvor jeg skriver om alt det der optager mig og gør mig glad: Natur, min byhave, udflugter, udflugtsmas og -snacks, bæredygtighed, sommerfugle m.m. Jeg har mange ting, jeg holder af, og gøremål jeg gerne vil. Tak fordi I læser med :) - Zelina

Related Posts

Leave a Comment