Brændte mandler er ikke kun juleslik, men en snack man kan spise hele året. Jeg nyder dem især på udflugter om vinteren, hvor de gør sig godt til pausen med en kop varm te eller kaffe på en bænk med en god udsigt. Udflugtsmad, blog, Ildfugl.com. Billede er taget af Zelina Elex Petersen

Knasende gode brændte mandler

Tilberedningstid: 10 min. Afkøling: 10 min.

Brændte mandler kender de fleste af os som en klassisk juleslik. De er lune, lækre og sprøde, og de købes gerne på julemarkeder. Men hvorfor skal brændte mandler kun være en juleslik? Jeg laver dem hele vinteren. De er gode at hygge med på ture i naturen. Der hvor man lige finder bænken med den rigtig gode udsigt, og skal nyde en lille pause med en termokane og noget lækkert. Brændte mandler er også super nemme at lave. Så de er hurtigt lavet til den impulsive udflugt.

Brændte mandler er ikke kun juleslik, men en snack man kan spise hele året. Jeg nyder dem især på udflugter om vinteren, hvor de gør sig godt til pausen med en kop varm te eller kaffe på en bænk med en god udsigt. Udflugtsmad, blog, Ildfugl.com. Billede er taget af Zelina Elex Petersen
Brændte mandler er ikke kun juleslik, men en snack man kan spise hele året. Jeg nyder dem især på udflugter om vinteren, hvor de gør sig godt til pausen med en kop varm te eller kaffe på en bænk med en god udsigt. Billedet er taget af Zelina Elex Petersen

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 140 g sukker
  • 1 dl vand

Sådan gør du

Kom mandler, sukker og vand på en pande og varm op ved kraftig varme og rør godt rundt imens. Som vandet fordamper bliver sukkeret mere hvidt og tørt.

Fortsæt med at røre godt rundt i de efterhånden varme mandler til vandet er fordampet. Nu begynder sukkermassen at blive brunt og flydende og mandlerne blanke. Nu skures der ned for blusset til svag varme hurtigt! Ellers bliver sukkeret til flydende karamel. Fortsæt med at røre lidt rundt, sukkeret og hold godt øje med at sukkeret ikke fortsætter med at smelte. Det skal smelte lidt, så får man den brune sukkeroverflade og det bedste “knas”.

Når sukkeret er brunet og sidder godt fast på mandlerne, er de brændte mandler færdige. Spred de brændte mandler ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Hæld dem over i en beholder eller pose, og nyd dem i dem på turen i selskab af en god kop kaffe eller te i det kolde vejr. Hyggestunden er nær.

Man kan eksperimentere lidt og lave dem med kanel som Valdemarsro, eller man kan komme lidt vanilje i. Det er super lækkert. Man kan også spise dem, som en lille dessert efter fx at have nydt nogle lækre Pirogger.About The Author


ildfugl.com

Mit navn er Zelina, og jeg er biolog. Ildfugl.com er stedet, hvor jeg skriver om alt det der optager mig og gør mig glad: Natur, min byhave, udflugter, udflugtsmas og -snacks, bæredygtighed, sommerfugle m.m. Jeg har mange ting, jeg holder af, og gøremål jeg gerne vil. Tak fordi I læser med :) - Zelina

Related Posts

Leave a Comment