Pizzasnegle - Et festligt og lækkert indslag på en god tur. Udflugtsmad, blog, ildfugl.com

Pizzasnegle – Måske den mest praktiske og festlige udflugtsmad

Hvem kan ikke lide pizzasnegle? Det er efterhånden et godt spørgsmål, synes jeg. Måske en der har fået for mange? Der er jeg og min familie ikke endnu. Her er mit bud på nogle gode pizzasnegle til en udflugt. Disse er uden ost. Jeg er laktoseintolerant, men kan du og din familie godt tåle ost, så snyd jer ikke for at komme lidt revet ost (og evt. lidt stegt bacontern eller skinkestrimler) oven på tomatsaucen, før I ruller dejen.

Ingredienser – dej

 • 25 g gær
 • 5 æg
 • 1 tsk. salt
 • 1 spsk. honning
 • 1 dl olivenolie
 • 400 g hvedemel + 50 g til at sikre dejen er rigtig
 • 250 g fuldkornshvedemel

Ingredienser – tomatsauce

 • 1 dåse Hakkede/flåede tomater
 • 1 stor dåse tomatpure
 • 3 – 4 fed pressede hvidløg
 • Et bundt forårsløg
 • 5 spsk. olivenolie
 • En spsk. honning
 • 2 spsk. hvidvinseddike
 • 1 spsk. oregano
 • Et fingerdrys salt
 • 4 omgange friskkværnet peber
 • Frisk økologisk basilikum

Sådan gør man

Dejen
Rør gær ud i en skål med lunken vand. Tilsæt olie, honning, æg, salt, fuldkornsmel og rør det sammen til en fast masse. Tilsæt hvedemel lidt af gangen. Dejen til pizzasnegle skal lige præcis være så fast, at man nemt kan arbejde med den. Stil dejen til hævning med et fugtigt klæde over, og lad den hæve i en times tid.

Tomatsaucen
Rens og hak forårsløgene, kom dem i en gryde med olie og sauter ved lav varme, til de er klare og bløde. Tilsæt alle de andre ingredienser og lad det simre i 50 minutter. De første 20 minutter ved lige over middelvarme, de næste 30 minutter ved lav varme (rør rundt tit ellers brænder saucen på). Sæt derefter saucen i køleskab, så den er afkølet, når pizzasnegle dej og sauce skal kombineres.

Rul pizzasneglene
Rul dejen til pizzasneglene ud på en meldrysset bordplade, til den er omkring 1/2 cm i tykkelsen. Smør tomatsaucen ud over hele dejen, på nær omkring 4 cm fra den ene kant. Herefter kan revet ost og bacon tilsættes, jeg tilføjer friske basilikumblade. Rul dejen sammen til en lang rulle og skær snegle i ca. 2 cm tykkelse med en skarp og gerne våd kniv. Sæt pizzasneglene på en bageplade med bagepapir og form dem runde og pæne med hænderne. Lad dem efterhæve i 15 minutter. Pensl med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn i 12 – 15 minutter ved 175 grader varmluft.

Pizzasnegle - Et festligt og lækkert indslag på en god tur. Udflugtsmad, blog, ildfugl.com
Pizzasnegle er et festligt og lækkert indslag på en god tur. Jeg har lavet mine uden ost, da jeg er laktoseintolerant. Men kan man tåle ost, må man ikke snyde sig selv, for den ekstra nydelse!


About The Author


ildfugl.com

Mit navn er Zelina, og jeg er biolog. Ildfugl.com er stedet, hvor jeg skriver om alt det der optager mig og gør mig glad: Natur, min byhave, udflugter, udflugtsmas og -snacks, bæredygtighed, sommerfugle m.m. Jeg har mange ting, jeg holder af, og gøremål jeg gerne vil. Tak fordi I læser med :) - Zelina

Related Posts

Leave a Comment