Hindbær-rabarbertærte, min favorit tærte til en regnvejrsdag. Ildfugl.com, blog, mad og drikke, Hindbær-rabarbertærte.

Hindbær-Rabarbertærte

En god Hindbær-Rabarbertærte er prikken over i’et på enhver god skovtur med familien og/eller vennerne. Det er skønt om sommeren, at tage på udflugt til en skov tæt på en badesø, hvor man kan få en kold dukkert. Efter man er kølet af og har grint, kan man sidde i skyggen af et træ med et dejlig glas kold Hyldeblomstsaftevand og et stykke dejlig Hindbær-Rabarbertærte. Mums!

Bagetid: 40 minutter. Tilberedning: 40 minutter. Samlet: 1 time og 20 min.

Til 10 personer

Ingredienser

Tærtedej/ Mørdej:

 • 200 g mel
 • 100 g flormelis
 • 120 g blødt smør
 • 1 æg

Mazarinmasse:

 • 150 g marcipan
 • 100 g rørsukker
 • 100 g blødt smør
 • 2 æg
 • 50 g mel

Top:

 • 300 g Hindbær
 • 200 g Rabarber

Sådan gør man

Tærtedej/ Mørdej:

Start med at tage smørret ud af køleskabet en halv time før. Man starter med mørdejen: Her afvejes mel, flormelis og smør og kommes i en skål. Herefter tilsættes ægget, og så røres det hele godt rundt. Når dejen begynder at samle sig, er det nemmere, at bruge fingrene til at samle den. Ælt dejen til den er en ensartet fast masse. Sæt dejen i køleskabet i en time.

Tip: Før du begynder at ælte dejen, så husk at komme lidt mel på hænderne og dejen, så det kun er lidt dej, der sætter sig på din hånd.

Mazarinmasse:

Bland marcipan og rørsukker med hånden til de er blevet til en ensartet masse. Tilsæt en lille smule smør af gangen, og ælt det sammen med din hånd. Til sidst tilsættes æggene og melet, dette kan gøres med en grydeske.

Sæt tærten sammen

Smør tærteformen med margarine, og fordel herefter tærtedejen med fingerene til den ligger nogenlunde jævnt i formen. Tilsæt mazarinmassen og fordeles ligeligt. Til sidst rens og skyldes bær og rabarber. Rabarberne skæres i ca. 1 cm brede skiver og begge dele lægges på som Hindbær-Rabarbertærtetop. Skub gerne bær og rabarber lidt ned i mazarinmassen.

Bagning af tærten

Hindbær-Rabarbertærte bages i ovnen på 150 grader i 30 – 40 minutter. Jo større form – jo længere tid. Tærten er færdig, når kanten er mørkebrun. Jeg kan godt lide, den er lidt brændt, så jeg giver den altid, til kanten er lidt sort. Kontroller med en stikkebind eller en gaffel, om tærten er bagt i midten, før den tages ud. Sidder der dej fast på redskabet, så skal den have lidt længere tid. Lad den står og køle lidt af. Hindbær-Rabarbertærte kan sagtens bages dagen før en udflugt. Så er den også dejlig kølig til den varme sommerdag.About The Author


ildfugl.com

Mit navn er Zelina, og jeg er biolog. Ildfugl.com er stedet, hvor jeg skriver om alt det der optager mig og gør mig glad: Natur, min byhave, udflugter, udflugtsmas og -snacks, bæredygtighed, sommerfugle m.m. Jeg har mange ting, jeg holder af, og gøremål jeg gerne vil. Tak fordi I læser med :) - Zelina

Related Posts

2 Comments

Leave a Comment