Violetrandet ildfugl (Lycaena hippothoe) hun på Almindelig Kællingetand (Lotus corniculatus). Billede taget af Zelina Elex Petersen i juni 2017 på Flyvestation Værløse. Violetrandet ildfugl forvaltning, Forvaltning af Dagsommerfugle. Ildfugl.com

Om mig

Bloggens ejer og forfatter: Zelina Elex Petersen

Velkommen til min side

Hej alle besøgende! Det er sødt af jer at kigge forbi. Jeg hedder Zelina Elex Petersen, og ILDFUGL.COM er siden, hvor jeg skriver om, hvad der optager mig, og som gør mig glad: Beskyttelse af dagsommerfugle, have, bæredygtighed, natur, botanik, insekter, hverdagsaktivisme, hygge, udflugtsmad og -snacks og udflugter osv. Kort sagt så har jeg mange ting, som jeg holder af og aktiviteter jeg gerne vil. Min hjertesag er forvaltning af danske sommerfugle.

Zelina E. Petersen. Velkommen til min side!
Zelina E. Petersen. Velkommen til min side!
Min baggrund – Zelina Elex Petersen

Jeg har siden barndommen elsket natur. Især har dyr og planter haft en stor plads i mit hjerte. Det førte til, at jeg i 2017 fik en kandidat i Biologi. Mit speciale handlede om min yndlings sommerfugl – Violetrandet ildfugl (Lycaena hippothoe) – som er inspirationen bag navnet på denne blog, og sommerfuglen man kan se på bloggens forside. Jeg er det, vi biologer kalder for en gummistøvlebiolog – jeg bliver glad af at være udendørs, og bliver lykkelig af at opleve alt det liv, der er derude. Jeg er opvokset i en lille by i Nordsjælland, lige udenfor Storkøbenhavn, jeg er både fra byen og fra landet. Jeg har fået det bedste fra to verdener. Det var nemt at komme ud til mark, skov og strand og nemt at komme ind til byen.

Zelina E. Petersen og kæresten Jesper Navne, vi elsker at tage på udflugter og lærer nye ting om Danmarks historie og natur.
Zelina E. Petersen og kæresten Jesper Navne, vi elsker at tage på udflugter og lære nye ting om historie og natur.
Mere om mig

Jeg bor i København med min kæreste, vi drømmer begge om et liv på landet, børn, masser af plads, kæledyr og at arbejde for at gøre verden til et bedre sted. Men meget af det må vente, til han er færdig med at læse Fysik og Nanoteknologi på DTU- indtil da har jeg to personlige mål, at finde mit drømmejob og at få spredt viden om omtanke for bæredygtighed og hverdagsaktivisme, dele mine snacks opskrifter og især dele viden om beskyttelse af dagsommerfugle. Min kæreste og jeg er begge videnskabs- og historienørder, så vi tager på mange udflugter, hvor vi lærer ting og deler hinandens viden.

Zelina E. Petersen studere en julerose hjemme i gården. Haven bringer mig megen glæde, og jeg elsker at passe og pleje planter.
Mig på udflugt til Dybbøl. Her fotograferet ved Skanse 10.
Zelina E. Petersen på skanse 10, Dybbøl. Studere naturen i en af Danmarks 100 smukkeste steder og selvfølgelig lære om 1864.

Jeg er mest aktiv her, men ellers er jeg at finde på min Instagram-side (her er jeg næst mest), og hvis I ellers vil finde mig eller vide mere om min karriere, så tjek henholdsvis min twitter-side eller min LinkedIn-side. For flere billeder tjek min Pinterest-side. Du kan også kontakte mig gennem nedenstående formular, hvis du har noget på hjerte. Velkommen til! Bliv så længe I har lyst.