Violetrandet ildfugl (Lycaena hippothoe) hun på Almindelig Kællingetand (Lotus corniculatus). Billede taget af Zelina Elex Petersen i juni 2017 på Flyvestation Værløse. Violetrandet ildfugl forvaltning, Forvaltning af Dagsommerfugle. Ildfugl.com

Om mig

Velkommen til min side

Hej alle besøgende. Jeg hedder Zelina Elex Petersen, og ILDFUGL.COM er mit lille hjørne af internettet. Her kan man book mig til foredrag, guidede naturvandringer (kontaktformularen er nederst på siden) eller bare følge mine hverdagsaktivismeråd eller naturforvaltnings (beskyttelses) -råd. Min hjertesag er dagsommerfugle, derfor er de særligt fremhævet under Danske Dagsommerfugle – men sku’ mig ikke på min hjertesag – jeg ved en masse om den danske naturs fugle, pattedyr, planter insekter osv.

Zelina E. Petersen. Velkommen til min side!
Zelina E. Petersen. Velkommen til min side!
Min baggrund – Zelina Elex Petersen

Jeg har siden barndommen elsket natur. Især har dyr og planter haft en stor plads i mit hjerte. Det førte til, at jeg i 2017 fik en kandidat i Biologi. Mit speciale handlede om min yndlings sommerfugl – Violetrandet ildfugl (Lycaena hippothoe) – som er inspirationen bag navnet på denne blog, og sommerfuglen man kan se på bloggens forside. Jeg er det, vi biologer kalder for en gummistøvlebiologjeg bliver glad i låget af at være udendørs, og bliver lykkelig af at opleve alt det liv, der er derude. Jeg er opvokset i en lille by i Nordsjælland, lige udenfor Storkøbenhavn, jeg er både fra byen og fra landet. Jeg har fået det bedste fra to verdener. Det var nemt at komme ud til mark, skov og strand og nemt at komme ind til byen.

Zelina E. Petersen og kæresten Jesper Navne, vi elsker at tage på udflugter og lærer nye ting om Danmarks historie og natur.
Mig – Zelina E. Petersen – og min mand – Jesper Navne – Jeg er så heldig at have en vidunderlig mand, der lige som jeg elsker at lære nyt, være udendørs og som er en stor hverdagsaktivist.
Mere om mig

Jeg bor i København med min mand – Jesper – vi drømmer begge om et liv med børn, masser af plads, hunde og at arbejde for at gøre verden til et bedre sted. Han læser til Fysik og Nanoteknologi på DTU. Dermed har vi sammen et nuanceret syn på, hvordan man skaber en bedre verden, hvor der både kan tages hånd om klima-, miljø- og biodiversitetskrisen. Derfor fylder netop tanken om, at skabe en bedre verden meget for os. Min mand og jeg er begge videnskabs- og historienørder, så vi tager på mange udflugter, hvor vi lærer ting og deler hinandens viden.

Jeg – Zelina E. Petersen – elsker at lære nyt! Jeg har mange interesser. Her studere jeg en julerose hjemme i gården. Jeg er heldig at få lov at holde en lille have, den bringer mig megen glæde, og jeg elsker at passe og pleje planter.
Mig på udflugt til Dybbøl. Her fotograferet ved Skanse 10.
Jeg er på skanse 10, Dybbøl! Jeg elsker at lære om Danmarks historie, det sætter nutiden og fremtidige beslutninger i smukke og fornuftige perspektiver! Da Dybbøl samtidig er kåret til et af Danmarks 100 smukkeste steder, var det klart et sted, som jeg skulle besøge.

Jeg kan også findes på min Instagram-side (her er jeg mest), og hvis I ellers vil finde mig så tjek min LinkedIn-side. Du kan også kontakte mig gennem nedenstående formular, hvis du har noget på hjerte eller vil booke en guidet tur i naturen. Velkommen til!