yld (Sambucus nigra) giver nogle skønne blomster. Disse blomster dufter godt, og kan bruges til en livsgivende drik - Hyldeblomstsaft! Mad og drikke - blog - Ildfugl.com.

Hyldeblomst saft

En sommerklassiker – En af mine favoritter

Ingredienser

  • 40 skærme af Hyldeblomster (Sambucus nigra)
  • 500 g sukker
  • 4 økologiske citroner
  • 1,5 L vand

Sådan gør du dag 1

Sæt 1,5 L vand over i el-kedelen, og kog det til 100 grader C. Fjern bladene fra Hyldeblomstskærmene, og læg dem alle ned i en gryde/skål. Dernæst vaskes citronerne og skæres i normalt størrelse skiver. Læg citronerne oven på Hyldeblomsterne og tilføj sukker. Hæld det kogende vand over grydens indhold, det behøver ikke dække helt. Sæt låg på gryden, og stil det hele i køleskabet i fire døgn.

Sådan gør du dag 2 – 3

Nogle oplever det hvide på citronerne giver lidt bitterhed til drikken. Kan du ikke lide det, så tag citronerne op efter 2 dage og skær det hvide fra, resten skal tilbage i gryden. Jeg har ikke et problem med bitterheden, den har aldrig været stærkt i mine drikke. Men prøv dig frem.

Sådan gør du dag 4

Tag en skål, sæt en sigte ovenpå og dæk sigtet med et viskestykke (så vi kun får saften ned i skålen). Hæld alt indholdet over i sigten. Så vidt der er plads. Vrid viskestykket godt rundt om indholdet, så alt saft kommer med. Pres lidt ekstra på citronerne, så al syren kommer i drikken. Nu er hyldeblomstsaften klar! Smag om den skal fortyndes. Ved fortynding anbefaler jeg danskvand! Uh hvor bobler klæder denne skønne forfriskende drik. God fornøjelse 🙂About The Author


ildfugl.com

Mit navn er Zelina, og jeg er biolog. Ildfugl.com er stedet, hvor jeg skriver om alt det der optager mig og gør mig glad: Natur, haver, udflugter, mad og drikke, bæredygtighed, sommerfugle m.m. Jeg har mange ting, jeg holder af, og gøremål jeg gerne vil. Alt sammen så bæredygtigt og sundt som muligt. Tak fordi I læser med - kommenter endelig! - Zelina

Related Posts

Leave a Comment