yld (Sambucus nigra) giver nogle skønne blomster. Disse blomster dufter godt, og kan bruges til en livsgivende drik - Hyldeblomstsaft! Mad og drikke - blog - Ildfugl.com.

Frisk hyldeblomstsaft

En sommerklassiker – En af mine favoritter

Ingredienser

  • 40 skærme af Hyldeblomster (Sambucus nigra)
  • 500 g sukker
  • 4 økologiske citroner
  • 1,5 L vand

Sådan gør du dag 1

Hyldeblomstsaft tager tid. Først skal man ud og plukke 40 skærme hyldeblomster. Når du er kommet hjem, sæt gang i el-kedelen, og kog vand til 100 grader C. Fjern bladene fra Hyldeblomstskærmene, og læg dem alle ned i en gryde/skål. Dernæst vaskes citronerne og skæres i normalt størrelse skiver. Læg citronerne oven på Hyldeblomstskærmene og tilføj sukker. Hæld det kogende vand over grydens indhold, det behøver ikke dække helt. Sæt låg på gryden, og stil den kommende hyldeblomstsaft i køleskabet i fire døgn.

Sådan gør du dag 2 – 3

Nogle oplever det hvide på citronerne giver lidt bitterhed til drikken. Kan du ikke lide det, så tag citronerne op efter 2 dage og skær det hvide fra, resten skal tilbage i hyldeblomstsaft – gryden. Jeg har ikke et problem med bitterheden, den har aldrig været stærkt i mine drikke. Men prøv dig frem.

Sådan gør du dag 4

Tag en skål, sæt en sigte ovenpå og dæk sigtet med et viskestykke (så vi kun får hyldeblomstsaft ned i skålen). Hæld alt indholdet over i sigten. Så vidt der er plads. Vrid viskestykket godt rundt om indholdet af Hyldeblomstskærmene, så alt saft kommer med. Pres lidt ekstra på citronerne, så al syren kommer i drikken. Nu er der hyldeblomstsaft!

Tip: Husk at smage om den skal fortyndes. Ved fortynding anbefaler jeg danskvand! Uh hvor bobler klæder denne skønne forfriskende drik. Tag hyldeblomstsaft med ud i det nye sommerlandskab og drik den afkølet. God fornøjelse 🙂 Lav eventuelt noget lækkert mad til turen som en Hindbær-Rarbarbertærte.About The Author


ildfugl.com

Mit navn er Zelina, og jeg er biolog. Ildfugl.com er stedet, hvor jeg skriver om alt det der optager mig og gør mig glad: Natur, min byhave, udflugter, udflugtsmas og -snacks, bæredygtighed, sommerfugle m.m. Jeg har mange ting, jeg holder af, og gøremål jeg gerne vil. Tak fordi I læser med :) - Zelina

Related Posts

1 Comments

Leave a Comment