Spring til indhold

Hjemmelavede Müslibarer – Perfekte til en vandretur

Hjemmelavede Müslibarer er perfekte til en vandretur. Udflugtsmad, blog, ildfugl.com
Hjemmelavede Müslebarer perfekte til en vandretur. Udflugtsmad, blog, ildfugl.com
Müslibarer er ved at blive pakket ned i kurven, og klar til en vandretur. Disse er med pekannødder, hasselnødder, dadler og figner.

Tilberedningstid: 10 minutter. Bagetid: 18 minutter. Køletid: 10 minutter. Samlet: 48 minutter.

En af Jespers og mine yndlingssnack til vandreture er Müslibarer (hvis I gerne vil have forslag til vandreruter, så kan I tjekke dansk vandrelaug ud). De er så nemme at lave, er relativt sunde og giver super energi. Desuden kan man selv vælge rigtig meget af det, der skal i ens Müslibarer. Så selv hvis man ikke, har de tørrede frugter eller nødder, man plejer at bruge, kan man bare prøve noget nyt. Det har også ført til, at vi har opdaget nye lækre smags varianter, som vi ellers ikke var støt på. Herunder er en opskrift på Müslibarer, med nødder og tørrede frugter, som vi elsker at bruge.

Ingredienser:

  • 300 g Ristede havregryn
  • 125 g Smør
  • 125 g Brun Farin
  • 2 spsk. Honning
  • 3 spsk. Pistacienødder
  • 3 spsk. Tørrede figner
  • 3 spsk. Dadler
  • 3 spsk. Cachewnødder

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 g varmluft. Rist havregryn i en gryde ved middelvarme, mens du rør rundt i dem stille og roligt. Når de er begyndt at blive gyldne, er de færdige. Hæld havregrynene i en skål. Smelt smør, honning og sukker i en gryde. Hæld dem over havregrynene. Hak nødder og frugt og bland dem godt sammen med resten. Når ingredienserne er rørt godt sammen, er massen til müslibarer færdig. Nu hældes de i et ildfast fad, ca. 23 x 30 cm. Fordel massen godt ud i hjørnerne, og tryk massen let, så det sidder bedre sammen mens det bages. Når ovnen er klar, sættes massen til müslibarer til bagning i 15 – 20 minutter. Det variere for ovn til ovn, hvornår de er færdige. Men gå efter at de skal være gyldne. Lad dem stå og køle helt af. Herefter skæres der mÿslibarer – der er til 12 stykker. Skær dem med en brødkniv. Kom Müslibarerne i en lufttæt beholder, og nu er de klar til at komme med på tur.

Hvis I ønsker en frokost til jeres tur, som er nem at håndtere, kan I prøve mine Pirogger med kødsovs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skip to content