Spring til indhold

Kommende safarier, oplæg og foredrag

Sæson 2025: Alle events

– Siden her opdateres løbende med nye begivenheder.  

Sommerfuglesafari i Hareskoven

Søndag d. 4. maj 2025 – kl. 9 -12, samt onsdag d.  7. maj 2025 – kl. 9 – 12. Med naturformidler Zelina Elex Petersen. 

Mærk foråret i skoven: Kom med på sommerfuglesafari til Hareskoven, hvor du, din familie og/eller dine venner rigtig kan nyde og blive klogere på forårets sommerfugle med en væskeægte sommerfugleekspert! Oplev et paradis for sommerfugle i den hyggelige skovnatur. Vi kan fx være heldige at se Ci­tron­som­mer­fugl, Aurora, Skovrandøje og mange flere. Undervejs på turen rundt i skoven vil vi også snakke om alt det andet som rør på sig undervejs. Er du nysgerrig på livet i Hareskoven, så meld dig endelig til en af disse hyggelige og fordybende skovudflugter.

Praktisk: Der to datoer at vælge imellem (d. 4. og d. 7 maj 2025). Turene varer hver for sig ca. 3 timer, der bliver tid til en pause undervejs. Husk en god mad eller to og godt at drikke. En tur koster 250 kr. per person, og børn er mere end velkommende (de koster 150 kr.). Der er max plads til 20 personer på turen – først til mølle. Giv endelig besked om der er børn med, så tager jeg sommerfuglenet og insektglas med til dem. Seneste dag for tilmelding til begge ture er d. 27. april 2025. Det kan ske på mail: kontakt.ildfugl@gmail.com.

Mødested: Hareskov station.

Husk: Turene kræver tilmelding. Du kan med fordel medbringe en go’ madpakke, drikke og tøj efter vejret (lange bukser og sokker anbefales). Eventet fuldføres også i regnvejr. Et par dage før tilmeldte tur modtager du en hjælpende mail med praktiske oplysninger i forhold til eventet.

Kom med på sommerfugletur. Der afholdes sommerfuglesafari i Hareskoven. Aurora er en af de sommerfugle som vi kan opleve på turen. Absolut en fantastisk forårs sommerfugl, som du bl.a. kan blive klogere på undervejs på turen.
Aurora er en af de sommerfugle som vi kan opleve på turen. Absolut en fantastisk forårs sommerfugl, som du bl.a. kan blive klogere på undervejs på turen.

Blomsteryoga ved Buresø

Kristi himmelfart – torsdag d. 29. maj 2025, kl. 9 – 12.30. Med Naturformidler Zelina Petersen og Yogainstruktør Bianca Svendsen

Oplev de smukkeste blomster: Trænger du til at få ro i kroppen og glemme dine problemer lidt? Så kom med! Her på turen skal vi starte med en hyggelig gåtur til skønne Småsøerne (lige ved siden af Buresø), hvor vi skal se nogle af Danmarks smukkeste blomster i en sjælden og fin naturtype kaldet Rigkær. Her vil jeg (Zelina) åbne din personlige horisont og give dig en ny vinkel på verden. Alle de dagligdagsproblemer du tumler med, bliver lidt mindre.

Afslappende og indsigtsrig yoga: Bagefter finder vi indre ro og balance gennem indsigtsrig og afslappende yoga med instruktør Bianca. Hun har flere års erfaring som yoga instruktør og arbejder med at bruge naturen som afstresning og indre berigelse. Hun vil guide os til en rolig krop og bedre balance i os selv.

Praktisk: Turen varer ca. 3 timer og 30 min. (kl. 9 til 12.30), der bliver tid til en pause undervejs, så husk en god mad eller to og godt at drikke. Turen koster 400 kr. per person. Der er maks. plads til 20 personer på turen. Først til mølle. Tilmeldingen kan senest ske lørdag d. 22. maj. Tilmeld dig på mail: kontakt.ildfugl@gmail.com. Mødested: Buresø parkeringsplads.

Husk: Turen kræver tilmelding. Du skal selv medbringe yogamåtte, og det kan være en fordel at have yogatøjet på fra starten. Du kan godt skifte i et krat mens vi står vagt – vi har dig. Du kan med fordel huske en god madpakke og drikke. Op til turen vil du modtage en mail med praktiske oplysninger i forhold til eventet, påklædning, hvad du kan tage med os. 

 

Maj-Gøgeurten (Dactylorhiza majalis)er med sin smukke lilla farve en af vores kønneste orkideer. Den vokser også i Bastrupkæret. Husk at man ikke må plukke orkideer! De er fredet, og hvis man plukker dem kommer de ikke igen året efter. De kræver også helt bestemte jordforhold, der er en grund til at de er sjældne, så tag dem ikke med hjem og plant dem - de dør!
Maj-Gøgeurt vokser er en af de meget smukke blomster, som vi kan se på turen. Her vokser netop mange orkideer, og jeg vil fortælle om de smukke planter, og hvordan dette fantastiske sted, giver de perfekte rammer for orkideerne, og de andre sjældne og smukke planter.

Sommerfugleyoga på Flyvestation Værløse

d. 14. juni kl. 9 – 12.30. Med Naturformidler Zelina Petersen og Yogainstruktør Bianca Svendsen

Sommerfugle og smuk natur: Trænger du til at få ro i kroppen og glemme dine problemer lidt? Så kom med på denne fordybende udflugt! På denne tur starter vi med på hyggeligste og roligste vis, at gå rundt i den smukke natur på Flyvestation Værløse. Vi skal opleve de skønneste sommerfugle og deres tilhørende smukke blomster og nyde deres levesteder fuldt ud. Særligt for denne tur, vil vi lede efter Violetrandet ildfugl, en sommerfugl der KUN lever få steder nu på Sjælland, bl.a. her. Zelina vil åbne din personlige horisont og give dig en indsigtsrig oplevelse. 

Afslappende og indsigtsrig yoga: Bagefter finder vi indre ro og balance gennem indsigtsrig og afslappende yoga med instruktør Bianca. Hun har flere års erfaring som yoga instruktør og arbejder med at bruge naturen som afstresning og indre berigelse. Hun vil guide os til en rolig krop og bedre balance i os selv.

Praktisk: Turen varer ca. 3 timer og 30 min. (kl. 9 til 12.30), der bliver tid til en pause undervejs, så husk en god mad eller to og godt at drikke. Turen koster 400 kr. per person. Der er maks. plads til 20 personer på turen. Først til mølle. Tilmeldingen kan senest ske lørdag d. 7. juni. Tilmeld dig på mail: kontakt.ildfugl@gmail.com

Mødested: Naturstøttepunkt Hjortøgaard, adresse: Sandet 77, Kirke Værløse, 3500 Værløse.

Yoga i naturen. Kom med på sommerfugleyoga til Flyvestation Værløse. Du kan opleve mange fine sommerfugle på turen. Her på foto ses hunnen af Violetrandet ildfugl. En art der efterhånden er ret sjælden på Sjælland. Men den lever her på Flyvestationen, og den er en af de sommerfugle, som vi bare skal finde og nyde på turen.
Du kan opleve mange fine sommerfugle på turen. Her på foto ses hunnen af Violetrandet ildfugl. En art der efterhånden er ret sjælden på Sjælland. Men den lever her på Flyvestationen, og den er en af de sommerfugle, som vi bare skal finde og nyde på turen.

Sommerfugleyoga i Pinseskoven på Amager

D. 28. juni 2025, kl. 9 – 12.30. Med Naturformidler Zelina Petersen og Yogainstruktør Bianca Svendsen

Sommerfugle og smuk natur: Trænger du til at få ro i kroppen og glemme dine problemer lidt? Så kom med på denne fordybende udflugt! På denne tur starter vi med på hyggeligste og roligste vis, at rundt i den smukke natur omkring Pinseskoven. Her skal vi opleve de skønneste sommerfugle og deres tilhørende smukke blomster og nyde deres levesteder fuldt ud. Særligt for denne tur, vil vi lede efter Ilia, en sommerfugl der KUN lever her af alle steder i Danmark. Her vil jeg (Zelina) åbne din personlige horisont og give dig en indsigtsrig oplevelse. Alle de dagligdagsproblemer du tumler med, bliver lidt mindre.

Afslappende og indsigtsrig yoga: Bagefter finder vi indre ro og balance gennem indsigtsrig og afslappende yoga med instruktør Bianca Svendsen. Hun har flere års erfaring som yoga instruktør og arbejder med at bruge naturen som afstresning og indre berigelse. Hun vil guide os til en rolig krop og bedre balance i os selv.

Praktisk: Turen varer ca. 3 timer og 30 min. (kl. 9 til 12.30), der bliver tid til en pause undervejs, så husk en god mad eller to og godt at drikke. Turen koster 400 kr. per person. Der er maks. plads til 20 personer på turen. Turen er desværre ikke kø­re­stols­ven­lig. Tilmeldingen kan senest ske lørdag d. 21. juni. Det kan ske på mail: kontakt.ildfugl@gmail.com.

Mødested: Du kan støde på to steder. Enten på Vestamager station kl. 8.30. Her vil vi sammen cykle ud til Pinseskoven, ellers kan du møde kl. 9 ved ”Primitiv Lejerplads Ottehøjevej”.

På vej mod det "hemmelige sted" hvor der findes den super sjældne Ilia sommerfugl - lever kun ved Pinseskoven!

Husk: Turen kræver tilmelding.  Du medbringer din egen rare yogamåtte, og iføre dig dit smarte yogatøj hjemmefra (du kan klæde om derude, det vil være primitivt, men vi andre skal nok stå vagt). Som nævnt tidligere vil en god madpakke og drikke, være en super ide. Op til turen vil du modtage en mail med flere praktiske oplysninger i forhold til eventet, påklædning, hvad vi kan tage med os osv.

Sommerfuglesafari på Skansebakken

Onsdag d. 30. juli 2025 kl. 9 – 12 samt Lørdag d. 2. august 2025 kl. 9 – 12. Med Naturformidler Zelina Elex Petersen.

Kom med på sommerfuglesafari til Skansebakken i Hillerød. Oplev et paradis for sommerfugle, og et fantastisk eksempel på, hvor rig naturen kan blive i byen. Her er så mange smukke blomster og farverige sommerfugle. Dette er en tur for jer, som ønsker, at komme tættere på naturen. Lære sommerfuglene bedre at kende. Måske endda lære mere om, hvordan I kan hjælpe disse sommerfuglene hjemme i haven eller i nabolaget? Vi vil studere de dejlige sommerfugle, som vi finder på turen. Vi kan fx være heldige at se Dukat­som­mer­fugl, Det Hvide W, Ci­tron­som­mer­fugl og mange flere.

Praktisk: Der er to ture at vælge imellem! Henholdsvis onsdag d. 30 juli samt lørdag d. 2 august. Turene varer ca. 3 timer (kl. 9 til 12) hver, der bliver tid til en pause undervejs, så husk en god mad eller to og godt at drikke. En tur koster 250 kr. per person, og børn er mere end velkommende (de koster 150 kr.). Der er maks. plads til 20 personer på turen. Først til mølle. Lad mig vide, om der kommer børn med, så jeg kan tage sommerfuglenet og insektglas med til dem. Turen er desværre ikke kø­re­stols­ven­lig. Tilmeldingen kan senest ske lørdag d. 26. juli. Det kan ske på mail: kontakt.ildfugl@gmail.com.

Mødested: Par­ke­rings­pladsen efter Skansevej 104 i Hillerød (ikke ved kirkegården, men den lidt længere oppe af vejen).

Husk: Turene kræver tilmelding. Du kan med fordel medbringe en go’ madpakke, drikke og tøj efter vejret (lange bukser og sokker anbefales). Eventet fuldføres også i regnvejr. Et par dage før tilmeldte tur modtager du en hjælpende mail med praktiske oplysninger i forhold til eventet.

Frøsank og sommerfuglesafari i Økologisk Landbrug

Søndag d. 03 august 2025, kl. 9 -12 samt Søndag d. 7 september 2025, kl. 9 – 12. Med Landmand Allan Bornø Clausen og Naturformidler Zelina Elex Petersen.

Kom med på en hyggelig første klasses frø-sanketur til Hegnstrup ved Lynge i Nordsjælland. Dette sted er et paradis! Ejerne – Allan og Ida – har brugt hele deres voksne liv på at skabe det fra bunden. Her er høj biodiversitet (mange forskellige vilde blomster og masser af sommerfugle). Mens vi sanker af frø fra blomstringen i højsommeren og tidlige efterår, vil Allan og jeg fortælle alt i behøver vide om insekter, navnlig de sommerfugle, som vi støder på: Deres nektarplanter, føde for larverne osv. Allan Bornø Clausen vil undervejs give gode råd om sankning og såning af vilde frø, samt fortælle om deres særlige krav til tørring og opbevaring, tips til jordbund, tidspunkter, etableringsmetoder, lysforhold, vedligehold mm. Turen har fokus på de flerårige urter, men enkelte et- eller toårige er også interessante. Yderligere er fokus på Agerlands- og overdrevsplanter. Efter ønske kan der indlægges vådbundsarter (for de deltagere der ønsker frø til en fugtig jord).

Praktisk om turen: Der er to ture at vælge imellem. Højsommertur: søndag d. 03.08-2025, kl. 9 – 12. Efterårstur: søndag d. 07.09-2025, kl. 9 – 12.Turene tager 3 timer hver og koster 250 kr. pr. person. Der er maks. plads til 25 mennesker per tur. Seneste dag for tilmelding er henholdsvis d. 27. juli for høstturen og 31. august for efterårsturen. Man får den præcise adresse ved tilmelding. Sørg for passende påklædning. Medbring poser til frøene og gerne papir til navneskrivning og eventuelle notater. Husk også lidt at spise og drikke, samt gode sko at gå i. Tilmelding kan ske på: Kontakt.Ildfugl@gmail.com.

Eksempler på mulige urter:

Højsommertur: Blåhat, Bakkenellike, Stor Knopurt. Alm Knopurt. Dueskabiose, Alm Agermåne, Alm Pimpinelle Hvid og Gul snerre. Dansk Gyldenris, Rødtop, Alm Øjentrøst, Brunelle Prikbladet Perikon, Velduftende Aftenstjerne, Gul Torskemund, Kransbørste, Merian, Kamdræs, Harekløver, Liden Klokke, Rapunselklokke, Skovløg, Skovjordbær m.fl.

Efterårstur: Kornet Stenbræk, Hjertegræs, Hulkravet Kodriver, Tjærenellike, Nikkende Limurt, Liden Skjaller. Håret Høgeurt, Rød- og Hvidkløver, Almindelig Kællingetand, Dagpragtstjerne, Aftenpragtstjerne, Stor Knopurt, Blåhat, Udspærret Vinterkarse. Eng-Gedeskæg, Hvid Okseøje, Tveskægget Ærenpris. Guldstjerne, Lærkespore. Blæresmælde, Musevikke, Rundbælg, Læge Oksetunge, Læge Kulsukker, Marts Viol, Håret Viol m.fl.

Rødplettet Blåfugl ved Allans og Idas Hegnstrup - Økologisk landbrug.
Rødplettet Blåfugl ved Allans og Idas Hegnstrup - Økologisk landbrug.
Skip to content