Spring til indhold

Kommende safarier, oplæg og foredrag

Sommerfuglesafari på Skansebakken i Hillerød - d. 11.08 - 2024 - kl. 9 - 12.

Okkergul Pletvinge. Hvad skal sommerfuglene bruge? Ildfugl.com. Foto af Zelina Elex Petersen d. 29 maj 2022.

Grib dit kamera, de gode sko og kom med på en dejlig guidet sensommertur til Skansebakken – et af Nordsjællands bedste steder at se på sommerfugle. Oplev hvordan man kan skabe et paradis for sommerfugle i byen. Dette er en tur for dig/jer, som ønsker, at lære sommerfuglene bedre at kende. Måske endda lære mere om, hvordan I kan hjælpe disse sommerfuglene hjemme i haven eller i nabolaget? Vi vil studere de dejlige sommerfugle, som vi finder på turen. Vi kan fx være heldige at se Dukat­som­mer­fugl, Det Hvide W, Ci­tron­som­mer­fugl og mange flere. Turen varer ca. 3 timer (kl. 9 til 12), der bliver tid til en pause undervejs, så husk en god mad eller to og godt at drikke. Turen er ikke kø­re­stols­ven­lig.

Mødested: Par­ke­rings­plads efter Skansevej 104 i Hillerød (ikke ved kirkegården, men den lidt længere oppe af vejen).

Det koster 150 kr. pr. person.

Tilmeld dig her

Grib dit kamera, de gode sko og kom med på en dejlig guidet sommerferietur til skønne Heatherhill ved kysten – endnu et af Nordsjællands bedste steder at se på sommerfugle. Og oplev et sandt paradis for de sommerfugle, der trives ude i det tørre kystlandskab. Dette er en tur for dig/jer, som ønsker at lære sommerfuglene, der lever på overdrev og hede bedre at kende. Måske endda lære mere om, hvordan I kan hjælpe disse sommerfuglene hjemme i haven eller i nabolaget? Vi vil studere de sommerfugle, som vi finder på turen. Vi kan fx være heldige at se Pim­per­nel­køl­lesvær­mer, Grøn Køllesværmer, Argusblåfugl og mange flere. Turen varer ca. 3 timer (kl. 9 til 12), der bliver tid til en pause undervejs, så husk en god mad eller to og godt at drikke. Turen er ikke kø­re­stols­ven­lig.

Mødested: Heatherhill par­ke­rings­plads

Det koster 150 kr. pr. person.

Tilmeld dig her

Ildfugl tilbyder de hyggeligste og mest spændende guidede ture i det fri, hvor vi alle lærer om lige det naturemne, som I gerne vil blive klogere på. Her er billeder fra en guidet tur til Jægerspris skydeterræn med DN Frederikssund og Kommandant for skydeterrænet Major Morten Malte Pedersen. Husk hvis man vil besøge skydeterrænet kræver det tilladelse!
Skip to content