Spring til indhold

Udflugt til Camp Adventure

Skovtårnet ved Camp Adventure på Sjælland. En oplevelse ud over det sædvanlige.

Igår var det den 26 maj. Det var solskin og let lunt, som det var for 26 år siden, da min lillesøster kom til verden. Det var Melizzas dag igår, og hun havde valgt, at hun gerne ville en tur til Camp Adventure ved Haslev. Times Magazines world’s greatest places har kåret Camp Adventure til en af verdens 100 mest innovative og trendsættende oplevelser i 2019. Det lød fantastisk spændende, og både min mor, far, søster, kæreste og jeg selv glædede os (dette er ikke betalt promovering).

Ved indgangen til Vandreruten, der førte op til Skovtårnet. Kommer man fordi denne meget smukke og romantiske vandmølle. Den er desværre ikke i brug, og trænger til en kærlig hånd. Men den oser af potentiale.
Ved indgangen til vandreruten der førte op til Skovtårnet, kommer man forbi denne meget smukke og romantiske vandmølle. Den er desværre ikke i brug, hvilket jeg håber, de har planer om at lave om på.

En idylisk indgang med landlig charme

Indgangen til Camp Adventure er en dejlig idyllisk gård. Her kommer man forbi det hyggeligste udendørs spisested, hvor der er normalt er mulighed for at købe mad og drikke. Grundet Corona er det ikke muligt nu, men Melizza har sørget for fødselsdagssandwish og – kage. Drikkevarerne har vi også med hjemmefra. Fra spisestedet kan man se en idyllisk sø (med lidt for meget invasiv rød hestehov), og en yndig vandmølle. Desværre står vandmøllen bare, den er ikke i brug, hvilket må siges at være en skam. Det kunne give en smuk scene i Camp Adventure. Men mon ikke pakkens ejere har planer om at implementere den i en eller anden form for underholdning i fremtiden? Turen går nu op af boardwalken og afsted gennem skoven.

På vej mod Skovtårnet – perlen i Camp Adventure

Vi går gennem Camp Adventure skoven (der i øvrigt tilhører Gisselfelt kloster), hvor man kan se de mange elementer fra klatrebaner og andre adventure oplevelser. Vi har brændende lyst til at hoppe af Boardwalken og kaste os ud i legen. Men vi gør det ikke, af hensyn til naturen, bedes man blive på walken – desuden har vi ikke nogen instruktør. Så i stedet nyder vi naturens pudsighed, som vi præsenteres for undervej. Vi ser Rødmus (Myodes glareolus) som lever i levnene fra de gamle stendiger (der i sin tid skulle sikre at skoven ikke blev spist af gårdejernes kreaturer). Vi lytter til fugle og ser op i de lysegrønne trækroner… Her er så rart ved Camp Adventure – vi sukker fredfyldte. Vejen føre os også gennem buer lavet så de ligner bihoteller. Nu kan vi fornemme Skovtårnet i det fjerne. Sikke en konstruktion! Vi kigger alle 45 meter op over trækronerne.

Skovtårnet set nedefra jorden. Det er lavet af cortenstål og lokalt egetræ – 45 meter højt og rager langt op over trækronerne.
Nu går turen opad, helt mod tops! Med tre personerne der har højdeskræk… Ja, jeg er stadig ret imponeret over de gerne ville med op.

Skovtårnet

Vi gik mod indgangen til tårnet, der er selvfølgelig ensrettet, men stadig ret smalt. Både min mor, far og søster har højdeskræk. Så min kæreste og jeg var meget spændte på, om de kom hele vejen med til tops. Man snegler sig i en spiral når man går op og ned. Her er ingen trin, dejligt, kørestolvenligt… og som det viser sig… Meget vigtigt når man skal hjælpe en person eller to med skælvende ben helt til tops. De var så seje, og de nød deres sejr på toppen. Jeg nød det fuldt ud! Altså oplevelsen opad – ikke angsten i min families kroppe. Det var en fantastisk følelse hele tiden af komme lidt længere op i trækronerne, for til sidst at hæve sig over dem og kunne se ud over hele Camp Adventure – ja hele det sydlige Sjælland.

Vi er lige ankommet til toppen. Nogle skal lige samle sig, og så kan vi rigtig nyde den storslåede udsigt. Vi kunne se Bellacenteret tårnet på Amager herfra! Desværre kunne vi ikke se til Møn, som jeg havde håbet, der ligger en bakketop mod syd.
Sejren over højdeskrækken nydes med en selfie, mens udsigten nydes med en god afstand til det yderste rakværk. Min mor og søster er så søde, jeg er stolt af dem!
Jeg glemte min kikkert derhjemme! Hvilken biolog gør det? Nå pyt, det blev til centrum for en omgang sjove kommentarer og en lille leg.

Camp Adventures boardwalk skal opleves!

Efter at have nyt udsigten (og sejren), gik turen nedad tårnet igen og ud i resten af Camp Adventure. Det gik noget hurtigere, og kort tid efter nød vi gåturen af den anden boardwalk – som førte os tilbage til spisestedet. Den var endnu flottere og hyggeligere end den der tog os derop. Her kunne man se flere buer, og Boardwalken blev afbrudt af træer, som man havde ladet stå mit i den. Den sidste halvdel af turen fuldes man med den snoende Brødebæk, som snor sig gennem Camp Adventure, og bliver til søen ved spisestedet. Den var så hyggelig, og der var lavet flere hvilepladser, hvor man kunne nyde vandet. Vi kom også forbi en grusgrav der ikke længere er i brug, og hvor pakken er ved at bygge huse, der skal bruges til Glamping (camping i luksusklassen). Det skal opleves! Derefter kom vi forbi en super fedt naturlejeplads, en isbod, og så var vi ved spisestedet og indgangens idyl igen.

Min søster og jeg ved et af hvilestederne. Vi hygger med lidt pjat, før turen går videre mod spisestedet og den efterhånden tiltrængte fødselsdagsfrokost.
Brødebæk løber gennem skoven, og den er så smuk med sine sten mod mos på, små vandplanter og klare vand. Den klukker lige efter eventyrbogen.
Klatrebaner og svævebaner pryder adventureskoven. Man får sådan lyst til at kaste sig ud i det. Men for det første havde vi ikke betalt, for det andet er der farligt uden instruktør. Vi kommer bare igen en anden gang.

Frokost i det grønne – Camp Adventure har det hele!

Vi er endelig kommet til spisestedet og kan få et hvil og et måltid. Vi spiser op, for maden er god og tiltrængt. Min søster er god til at lave mad. Mine forældre har tilføjet forfriskninger og købt macarones. De er så lækre! Jeg foreslog også, at jeg til hendes næste fødselsdag kunne bage min hindbær-Rababertærte, den kan hun så godt lide. Vi slutter turen af med at snakke om eventyret og nyde omgivelserne.

Den gamle gård har sørme Landsvaler (Hirundo rustica) boende. De er i fuld gang med at bygge reder. De er så søde og travle. De mange boder tyder på, at her under normale omstændigheder er god mulighed for et godt måltid. Vi ser frem til et besøg uden for Corona-tiden. Her er virkelig hyggeligt og rart, vi anbefaler på det stærkeste dette sted, som kun tager 50 minutters kørsel fra os i Brønshøj. Hvis du mangler en oplevelse – kør til Haslev, og oplev dette skønne skønne sted. Camp Adventure har både eventyr og natur (igen – dette er ikke betalt reklame – bare min rene anbefaling). Tak for en dejlig dag Melizza, det var en rigtig god ide, rigtig mange gange tillykke med fødselsdagen.

Vi nyder en tiltrængt frokostsandwich med kage og kaffe til dessert. Vi er trætte og tilfredse. Det var en skøn tur!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skip to content