Spring til indhold

Bløde og saftige skumfiduser

Luftige og bløde hjemmelavede skumfiduser med hindbærsmag. Perfekte til at tage med på en lille udflugt i det fri. Udflugtsmad. Ildfugl.com

Forberedelsestid: 5 min. Kogetid: ca. 20 min. Røretid: ca. 12 min. Køletid: 10 min.

Jesper og jeg sammensætter selv en julekalender til hinanden hver december. Jeg laver en øl-kalender til ham, Jesper laver en slik-kalender til mig. I julen 2020 havde Jesper købt luksus skumfiduser fra The Mallows i alle smagsvarianter til mig – Jeg spiste dem – men i januar bad jeg ham pænt om ikke at købe de skumfiduser til mig igen. De var så hårde!

Det bedste ved skumfiduser for mig er, at de smelter i munden. Jeg gider ikke at have en kamp for at tygge dem. Jeg kunne nu ret godt lide flere af smagsvarianterne, som man ikke kan købe i butikkerne ellers. Derfor besluttede jeg mig for at lave skumfiduser selv.

Hjemmelavede skumfiduser er både sjovt og nemt at lave selv og det tager maks. en time (når man lige har prøvet at lave dem en gang eller to). Min opskrift giver skumfiduser, der er bløde, saftige og lækre. Smagen er meget mere luksus end dem jeg har købt mig til, og de smelter super let i munden eller over bålet, når de ristes.

Jeg har selv lavet klassisk vanilje og hindbær skumfiduser mest. Dem elsker jeg. Men eksperimenter endelig med sjove smagsvarianter. Valdemarsro laver skumfiduser med pebermynteswirl og på Helsebutikken.dk kan man købe mange slag pulver og essenser. Min næste variant bliver nok med appelsinessens.

Ingredienser til skumfiduser

  • 2 dl vand
  • 400 g sukker
  • 1 vaniljestang, kornene herfra
  • 15 ark husblas
  • flormelis, til drys
  • 3 spsk. hindbærpulver (ikke nødvendig)
  • 1 dråbe rød frugtfarve

Sådan gør man – skumfidusmassen

Kom arkene med husblas i en skål med koldt vand et efter et. Pres dem ned så de alle er helt våde, og lad dem stå i blød.

Vej sukkeret af og kom det i en lille gryde. Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. De skal blandes godt ind i sukkeret. Kom nu vand og i en gryde og lad det koge op til 120 grader.

Hæld massen over i en røreskål. Vrid husblassen godt for vand og kom det i den varme sukkermasse lidt efter lidt, og rør det rundt undervejs. Nu kommes eventuelle essenser eller pulver i.

Pisk skumfidusmassen på en røremaskine eller med en elpisker. Det skal piskes længe, for der skal en masse luft i. Når massen er pisket ca. 12 min. er den blevet fast, og stift, men ikke så stift at den står af sig selv. Nu er den klar til at blive til skumfiduser.

Kom en god mængde flormelis i et ovnfastfad. Man må ikke kunne ses bunden! Ellers sidder massen fast i bunden. Fordel skumfidusmassen i fadet. Det er noget klistret stads, brug en god spatel til det. Glat massen ud så godt som muligt. Den er svær at gøre jævn, så flip ikke ud, hvis det ikke lykkes. Når du er nogenlunde tilfreds, drysses flormelis over. Lad nuskumfidusmassen stå og blive kold i 10 minutters tid.

Klip eller skær skumfiduserne ud med en saks, kniv eller pizzaskærer og vend alle sidder i en smule flormelis. Nu er skumfiduserne klar til at blive opbevaret i en lufttæt beholder eller kagedåse, til udflugtens snackpause eller frokost (det er en hyggelig lille dessert) skal forestå. Skumfiduser har en god holdbarhed på et par uger, så man kan sagtens lave dem i god tid.

Luftige og bløde hjemmelavede skumfiduser med hindbærsmag. Perfekte til at tage med på en lille udflugt i det fri. Udflugtsmad. Ildfugl.com
Luftige og bløde hjemmelavede skumfiduser med hindbærsmag. Perfekte til at tage med på en lille udflugt i det fri.

Vil man have et andet forslag til en nem snack, kan I prøve mine hjemmelavede müslibarer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skip to content