Spring til indhold

Natur ved Bagsværd sø

Udsigten over Bagsværd sø fra nordøst (Frederiksdal). Her er helt sikkert også smukt om vinteren. Naturen nær Bagsværd sø.

Igår var det community dag i Pokemon Go. Det er måske ikke noget særligt for andre end dem der spiller spillet. Men for os der gør, betyder det tid til at mødes med sine kammerater og gå en hyggelig tur. Hvorfor nævner jeg dette på en naturblog? Fordi min veninde/ medbiolog Kristine og jeg besluttede os for at gå en tur nær Bagsværd sø. For at fange Pokemon, og for at nyde naturen nær Bagsværd sø her i det spæde forår. Hvad vi ikke viste var, at det skulle blive den perfekte dag til en tur. Solskin, 12 grader celcius, og en frisk vind. Det var lovende, og med Kristines sædvanlige forberedelse af madpakke, idag bestående af: hjemmebagte boller og bananer. Lovede det endnu mere til at blive en dejlig udflugt. Så kl. 10.30, pakkede vi taske og gik ned mod søen.

På vej til Sophienholm sø, på vores natur og pokemon tur. Nu går vi mod Nybro, som vi skal passere på vejen. Natur nær Bagværd sø.
På vej langs Bagsværd søens nordside, på vores natur og Pokemon tur. Nu går vi mod Nybro.
En Musvåge (Buteo buteo) fløj henover hoved på os, da vi ankom til Nybro. Den fløj derefter henover skoven med Furesøen, da en Gråkrage (Corvus cornix) mindre pænt gjorde den opmærksom på at den ikke var velkommen. Natur ved Bagsværd sø.
En Musvåge (Buteo buteo) fløj henover hoved på os, da vi ankom til Nybro. Den fløj derefter henover skoven med Furesøen, da en Gråkrage (Corvus cornix) mindre pænt gjorde den opmærksom på at den ikke var velkommen.
Grågæs (Anser anser) på træk. Der fløj en del over hovedet på os, men det er også nu de skal hjemad til Sverige og Norge. Naturen nær Bagsværd sø.
Grågæs (Anser anser) på træk. Der fløj en del over hovedet på os, men det er også nu de skal hjemad til Sverige og Norge.

Vi ankom til Nybro kl. 11, og så her flere fugle. Blandt andet en Musvåge (Buteo buteo) og en Gråkrage (Corvus cornix) der havde en konfrontation. For at sige det mildt. Det endte nu med at Musvågen fløj sin vej. Vi så også en Knopsvane (Cygnus olor), mindst 50 Musvitter (Parus major) og over 20 Grågæs (Anser anser), sidstnævnte på træk m.f. Fuglene nød tydeligvis godt af solskinnet. Der var fuglesang under hele turen, især fra musvitterne. Gæssene var nu ikke generte heller, og de kom gerne med en trutlyde fra tid til anden.

Det spire helt vildt ved Sophienholm slot. Det er vist nok noget kultur-løgplante noget (sikkert hyacinter), men jeg er overbevist om at her er mega smukt om en måneds tid. Vi tager tilbage og kigger på det. Naturen nær Bagsværd sø.
Det spire helt vildt ved Sophienholm slot. Det her er vist nok noget kultur-løgplante noget (sikkert hyacinter), men jeg er overbevist om at her er mega smukt om en måneds tid. Vi tager tilbage og kigger på det.
Årets første Honningbi (Apis mellifera), set ved Sophienholm slot. Jeg håber nu de andre bier sover lidt videre, der kan stadig komme frost, og så dør bierne. Naturen nær Bagsværd sø.
Årets første Honningbi (Apis mellifera), set ved Sophienholm slot. Jeg håber nu de andre bier sover lidt videre, der kan stadig komme frost, og så dør bierne.
Årets første Krokus (Crocus), en lilla version. Der var godt nok to hvide ved siden af, men denne var den første jeg så. Så utrolig smuk. Natur ved Bagsværd sø.
Årets første Krokus (Crocus sp.), en lilla version. Der var godt nok to hvide ved siden af, men denne var den første jeg så. Så flot og enkel – smuk.

Vi kom til Sophienholm slot. Her så vi også en masse fugle, men her skete der noget yderligere og interessant. Kristine og jeg så vores første bier i år 2019. Den første var en lille Honningbi (Apis mellifera) og den næste var en stor Humlebi, der ikke ville stå stille til et billede. Herudover var hele slotshaven nærmest et mylder af plantespire. De var alle vegne. Vi så især en masse små limegrønne spire der mindede om hyacintløg. Vi blev enige om at vi måtte komme tilbage engang om en måned. For her er sikkert vildt flot, når først alle spirene blomstrer. Vi så også årets første Krokus (Crocus sp.). Den var lilla, ved dens side stod to hvide, og blev måske lidt overset fordi hvid ikke er lige så opspillede som lilla.

Skoven i februar er helt nøgen, men bestemt perfekt formet i al sin enkelthed. Den rejser sig højt over Bagsværd sø, med hjælp fra terrænet. Jeg håber jeg lærer at tage billeder der bedre viser skovens storhed udfra min opfattelse af den. Naturen nær Bagsværd sø.
Skoven i februar er helt nøgen, men bestemt perfekt formet i al sin enkelthed. Den rejser sig højt over Bagsværd sø, med hjælp fra terrænet. Jeg håber jeg lærer at tage billeder der kan vise skovens storhed, som jeg ser den.
Vi fulgte stien gennem skoven. Den første os ned langs Bagsværd sø. Her kunne vi høre lyden af primært tre elementer. 1. Små bølger der slog mod træernes underlag, 2. Vinden der snoede sig mellem træerne og 3. Fuglene der sang fra trækronerne. Centrum for sanserne idag var træerne. Naturen Nær Bagsværd sø.
Vi fulgte stien gennem skoven. Den første os ned langs Bagsværd sø. Her kunne vi høre lyden af primært tre elementer. 1. Små bølger der slog mod træernes underlag, 2. Vinden der snoede sig mellem træerne og 3. Fuglene der sang fra trækronerne. Centrum for sanserne idag var træerne.
Udsigten over Bagsværd sø fra nordvest. Selv om vinteren er her smukt. Naturen nær Bagsværd sø.
Udsigten over Bagsværd sø fra nordvest. Selv om vinteren er her smukt.

Vi gik videre ind i skoven, og vi så på den smukke udsigt over søen gennem de nøgne træer. Vi fandt et væltet træ i sol og læ. Et godt sted til et hvil. Efter en pause med lidt mad og drikke, gik vi hjemad igen. En dag må vi heller gå hele vejen rund om søen. Det er garanteret turen værd. Men idag var det jo også Pokemon Go community dag, så vi brugte meget tid på vores spil. kl. var 14.00, og vi trængte til en kop te og et godt hvil. Men på vejen hjem fik jeg taget lidt flere billeder. I kan se de flere billeder i portfoliet og som altid, tak fordi I læste med.

Sveden sodporesvamp (Bjerkandera adusta). Kristine og jeg faldt lige over denne mindre appetitlige svamp på vejen hjem. Den er nu fin i sine simple hvide/skimmeligne/sorte farver. Naturen nær Bagsværd sø.
Sveden sodporesvamp (Bjerkandera adusta). Kristine og jeg faldt lige over denne mindre appetitlige svamp på vejen hjem. Den er nu fin i sine simple hvide/skimmeligne/sorte farver.
Et par Gråkrager (Corvus cornix) på rov i solskinnet. Mange er ikke så begejstret for kragefugle. Personligt synes jeg de passer strålende til den danske tøjfarve kultur. Dertil skal man også huske på at det er meget intelligente fugle. Naturen nær Bagsværd sø.
Et par Gråkrager (Corvus cornix) på rov i solskinnet. Mange er ikke så begejstret for kragefugle. Personligt synes jeg de passer strålende til den danske tøjfarve kultur. Dertil skal man også huske på at det er meget intelligente fugle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skip to content